Описание

В община Разлог в северната част на Пирин планина се намира местността Кулиното. През 80-те години на миналия век е изградена ски писта с дължина 900 м. Днес я стопанисва община Разлог и от 2011 г. насам пистата работи с пълен капацитет. Разполага с два ски влека – единият е тип паничка „Помагалски”, а другият е детски влек. Тя е подходяща за начинаещи скиори и сноубордисти. Съществува проект за ски зона „Кулиното”, който предвижда изграждането на нови ски писти, които ще започват от близкия връх Даутев и ще се свързват с настоящата писта. Дължината им ще бъде близо 3км, а на лифтовете – 3,5 км. Предвижда се дневен капацитет за 6 500 туристи, а легловата база ще разполага с 3000 легла.

В общината се организира и провежда обучение по ски за деца и младежи от „Ски Клуб Разлог”. Възпитаниците на клуба често вземат участие в местни и клубни състезания.

Други зимни спортове, които могат да се практикуват в рамките на общината, са карането на снежни скутери и еърборд. През 2012 г. за първи път се провежда спускане с надуваеми шейни по идея на Българския Клуб по Еърборд, чиито организатори споделят, че писта „Кулиното” е подходяща за такъв вид спорт.